Anvisning steg för steg

Det är smidigt och enkelt att använda ColourB4 hemma. Nedan förklarar vi steg för steg hur du skall göra. Det är viktigt att du följer bruksanvisningen för att uppnå bästa resultat.

Läsa även: Innan du börjar

Steg 1: Blanding

Ta bort applikatordosan från del B (håravfärgningen), och blanda den men med hela innehållet i del A(aktivatorn). Skaka i 30 sekunder. Om du helst vill applicera ColourB4 med tonerskål och borste, kan du göra det (i detta steg) genom att hälla det blandade innehållet från applikatorsflaskan i skålen – när komponenterna är färdigblandade.

Steg 2: Applicering

Börja med att applicera den blandade ColourB4 (från applikatorn) på de områden av håret som behöver avfärgas. För att uppnå mer pressision ( som beskrivs ovan) eller i kortare hår kan du med fördel använda tonerskål och borste. Det kan också vara lättare att trycka ut små mängder av produkten i handflatan (med handske på) och applicera med fingerspetsarna. Använd en stortandad plastkam för att dela upp håret och se till att fördela ColourB4 jämt i håret.

Steg 3: Behandling

När produkten är jämt fördelad, skall den verka i 30 minuter för Normal och i 60 minuter för Extra. Därefter kommer färgmolejylerna av vara krympta. Se til att det inte är kallt eller drag i rummet. Låg temperatur gör att ColourB4 aktiveras långsammare och det tar längre tid för färgmolekylerna att krympa. Om du har långt eller tjockt hår kan det vara en god idé att täcka med plastfolie. Detta vill bevara värmen och påskyndar processen.

Steg 4: Första sköljning och borttagning av hårfärgen

Efter behandlingstiden på 30 minuter(Normal) eller 60 minuter(Extra) är håret klart för sköljning. Vid denna tidpunkt har färgmolekylerna krympt och kan nu sköljas ut från håret. Tänk på att färgmolekylerna forfarande finns kvar i håret! Börja med att skölja med varmt vatten i minst 5 minuter – upp till 10 minuter med längre hår. Du kommer säkert att uppleva att det är mest behagligt att genomföra ursköljningen i duschen. Se till att vattenstrålen är riktad mot håret, och för fingrarna genom håret för att frigöra färgmolekylerna. Använd en mobiltelefon eller väckarklocka för att ta tiden på ursköljningen. Ju längre och tjockare hår – Ju längre skall du skölja.

Steg 5: Efterbehandling och andra sköljningen

När du har sköljt håret i minst 5 minuter appliceras halva hårinpackningen från flaska C. Skumma upp och låt det absorbera i 1 minut. Därefter skall du fortsätta att skölja håret i varmt vatten i ytterligare minst 5 minuter.

Steg 6: Avslutande hårinpackning och sköljning

Efter minst 10 minuters sköljning och efterbehandling hårinpackningen appliceras andra halvan. Låt det skumma upp och skölj ur som ett vanligt shampoo. Alla spår efter hårinpackningen är nu ursköljda från håret och du kan avsluta med att torka med en handuk.

Steg 7: Vårdande efterbehandling

Använd halva flaskan i vått hår och red ut håret grundligt med en kam från hårbotten till toppen och låt conditionern verka i 3 minuter. Skölj håret grundligt och använd resten av flaskan. Red ut håret igen och låt verka i ytterligare 3 minuter, varefter håret sköljs grundligt.

Nästa steg

Efter användning av ColourB4 (30 minuter för Normal och 60 minuter för Extra) effekten, sköljning och behandling med hårinpackning i minst 12 minuter, skall de oönskade färgmolekylerna vara borta från ditt hår. Håret skall vara 100% torrt för att du skall kunna bedöma resultatet, då vått hår har en tendens att se mörkare ut än torrt hår. Har du behov för ytterligare avfärgning så kan behandlingen upprepas.Applicera på de områden du behöver avfärga. Genomför inte mer än 3 ColourB4 behandlingar, och se till att håret är i god kondition före du påbörjar behandlingen.

OBSERVERA: Hår som är längre än till axlarna eller mycket tjockt, kräver detta 2 förpackningar av ColourB4.